Nyilvánosságra hozzák a feltételezett robbantóról készült felvételeket

Kósa Lajos szerint el kell utasítani az eddig napvilágot látott spekulációkat.

Kósa Lajos szerint a szombati eset kapcsán mindenkin a mély megrendülés és a részvét lett úrrá, és a kormánypárt nevében jobbulást kívánt a sérült rendőrjárőröknek.

A frakcióvezető megdöbbentőnek, példátlannak nevezte a robbantást, és szerinte a legfontosabb, hogy minél több segítséget megadjanak a rendőrségnek, hogy felgöngyölíthesse az ügyet.

Hangsúlyozta:

a rendőrség, és a szervezeten keresztül a magyar emberek biztonsága volt a támadás célpontja, amire nem kerülhet sor többé, ezért hajtóvadászatot kell indítani a tettes ellen.

A sajtóban megjelent spekulációkra utalva úgy fogalmazott, hogy azok közül jelenleg egyik verziót sem tudják megerősíteni, vagy cáfolni, és visszautasítják azokat.

Kiemelte:

az elkövető indítékaira csak akkor derül majd fény, ha rendőrkézre kerül, addig nem tudhatunk semmi biztosat.

Hamarosan nyilvánosságra hozzák a felvételeket

Kontrát Károly államtitkár válaszában szintén jobbulást kívánt a sérülteknek, hozzátette, hogy ehhez a kormány minden feltételt igyekszik biztosítani.

A Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülése alapján egyértelműnek nevezte, hogy a rendőrség volt a támadás célpontja, majd megköszönte a lakosságnak a rengeteg segítséget, amit a bűnüldözőknek nyújtottak és nyújtanak.

Annak érdekében, hogy az elkövetőt kézre kerítsék, a rendőrség az Nemzeti Nyomozó Irodával és a titkosszolgálatokkal közösen, eddig 145 biztonsági felvételt vizsgált át, melyek közül

a feltételezett tettest ábrázolót még a mai nap folyamán nyilvánosságra fogják hozni.

Ennél többet azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulhatott el.

Az államtitkár arra kérte a lakosságot, hogy továbbra is mindenben támogassák a rendfenntartó szervek munkáját, mert most ezt diktálja az ország érdeke.

"Ki akarták végezni a rendőreimet" - a rendőrök voltak a robbantás célpontjai

Amit eddig tudtunkszombat éjjel nagy erejű robbanás rázta meg a Teréz körút - Király utca sarkáta robbanásban két rendőr súlyosan megsérült, az egyik bulvárlap szerint az egyik járőr, egy 23 éves rendőrnő életveszélyes sérüléseket szenvedetta rendőrség emberölés kísérlete miatt nyomoza környéket hermetikusan lezárták, a rendőrök egész nap helyszínelteka mostani sajtótájékoztatóig hivatalosan semmit sem tudni a robbanás okáról, elkövetőkről, indítékról.természetesen azonnal elkezdődtek a találgat