„Olyan országot akarunk, ahol nem beteges háborús pszichózis dúl, ahol az emberektől nem veszik el a jövőképet”

„Olyan országot akarunk, ahol nem beteges háborús pszichózis dúl, ahol az emberektől nem veszik el a jövőképet”

Nyíregyházán tartott lakossági fórumot az Egységben Magyarországért péntek délután, a rendezvényen részt vett Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, Lengyel Máté képviselőjelölt (Szabolcs 1.), Aranyos Gábor képviselőjelölt (Szabolcs 2.), valamint Cseh Katalin momentumos EP-képviselő, Tóth Bertalan MSZP-társelnök és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A színpadon a magyar és az uniós zászló mellett szolidaritásból és az ellenzéki állásfoglalást kifejezve az ukrán lobogót is kitűzték.

Cseh Katalin a rendezvényen arról beszélt, országjárásuk során látják a kormányváltáshoz szükséges energiát az emberekben, így áprilisban leválthatják azt az Orbán Viktort, aki már alkalmatlan arra, hogy javítsa a gazdaságot, emelje a béreket és igazságos társadalmat alkosson.

Mint elhangzott, Nyíregyházától nem olyan messze óvodákra lőnek rakétákat, és ezt az a Vlagyimir Putyin csinálja, akivel Orbán Viktor barátságot kötött, és aki kitüntette Szijjártó Pétert.

„Diktátorokat, háborús bűnösöket, vagy pedig európai demokratákat akarunk? Erről fogunk szavazni április 3-án.”

- jelentette ki a momentumos politikus.

Lengyel Máté, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1-es számú választókerületének ellenzéki jelöltje szerint Magyarországot egy maffia irányítja, dúsgazdag oligarchákkal és strómanokkal.

Azért fogok dolgozni, hogy a fiatalok tisztességes fizetést kapjanak, képesek legyenek otthonhoz jutni és családot alapítani – jelentette ki a jobbikos politikus.

Fel akarják szabadítani az önkormányzatokat a kiszolgáltatottság alól, meg kell erősíteni a rendszerüket és olyan pénzügyi stabilitást kell adni nekik, hogy egy egyszerű felújításért ne kelljen uniós pályázatokra várni – magyarázta Lengyel Máté, hozzátéve, hogy korszakváltás kapujában állunk, ehhez viszont csak az összefogás tud erőt adni.

Az uszítást a béke, nyugalom és fejlődés korszaka váltsa fel, jobboldali és baloldali összefogással, valódi nyíregyházi képviselettel

– mondta a képviselőjelölt.

Aranyos Gábor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2-es számú választókerületének ellenzéki jelöltje szerint a kampánynak nem a másik lejáratásáról kellene szólnia, hanem arról, hogy melyik jelölt jobb, hitelesebb a másiknál, melyiknek jobb a programja és a képviseleti képessége.

Én nem tudom elfogadni azt, hogy a megyénk a legutolsó minden olyan rangsorban, ami legjobban befolyásolja a mindennapi életünket: legyen szó a munkanélküliségről, a bérekről vagy az egészségügyi mutatókról. Ez elfogadhatatlan – jelentette ki, kiemelve, hogy a térségben élők ennél többet érdemelnek.

A jelölt azt kérte az emberektől, hogy vegyenek részt a választáson, szánjanak 20 percet a demokráciára és szavazzanak arra, aki minden nap küzdeni fog a térségben élőkért.

Háborús pszichózis helyett gyarapodó Magyarország

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke megköszönte a szabolcsi embereknek, hogy bebizonyították, képesek helyt állni a magyar állam helyett például akkor, amikor a kárpátaljai menekülteknek kell segíteni.

A határsávot bejárva ugyanis nem igazán találkoztak a magyar állammal, helyettük civilek, polgárok, átlag emberek voltak ott – mondta azzal magyarázva, hogy Orbán Viktor „beteges pszichózisába” a segítségnyújtás nem fér bele.

Nem szeretnénk olyan körülmények között élni, ahol a több év börtönnel fenyegetett Boldog István, Simonka György és Völner Pál jövő héten köztársasági elnököt választhat a saját pártjából egy olyan ember személyében, aki adott esetben kegyelmet is gyakorolhat – jelentette ki Z. Kárpát Dániel arra utalva, hogy a Fidesz-feliratos fülbevalót viselő Novák Katalint olyan fideszes képviselők is megszavazhatják majd államfőnek a Parlamentben, akik korrupciós ügyeik miatt várhatóan börtönbe fognak kerülni.

Az ellenzék olyan országot akar, ahol lakhatási program, nem pedig kilakoltatási program van

– fogalmazott a jobbikos politikus.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke szerint láthatóvá vált, hogy a Vlagyimir Putyint példaképként kezelő Orbán Viktor illiberális államelmélete hová vezet: egy olyan Magyarországhoz, ahol majd felszámolják a jogállamot, ellehetetlenítik a pártokat és politikusokat börtönöznek be.

Ezen az úton indult el Magyarország is Orbán Viktor vezetésével – mondta, hozzátéve, az ellenzék viszont olyan országot akar, ahol szabadság, jogállam, igazság és szolidaritás van, ahol nem lopják el az uniós pénzeket, hanem oda kerülnek, ahová valók: többek között az egészségügybe és az oktatásba.

Márki-Zay: Orbán a KISZ-ből lett liberális, majd Putyin-barát

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktorhoz közelebb áll Putyin mint Brüsszel, de számukra egyértelmű, hogy a Nyugatot kell választanunk.

Emlékeztetett, hogy Orbán Viktor a kommunista állampárti KISZ-ből indult, majd magas rangú európai liberális vezető lett, végül ebből vált egy putyinista szélkakas-politikussá, aki most nem csak az ukránokat, hanem a kárpátaljai magyarokat is elárulja, valamint veszélybe sodorja.

Mint mondta, Orbán Viktor 12 éve háborúzik, mindig talál magának ellenfelet, akit gyűlölni kell, akitől félni kell, de minden háborúját elvesztette: ilyen az államadósság csökkentése, a migráció kezelése, a liberálisok elleni harc, az uniós szövetkezések vagy éppen a koronavírus-járvány csillapítása.

Ám hiába vesztett el minden harcot, mindig az ellenzéket hibáztatta mindenért, és most, hogy valódi háború zajlik a szomszédban, szintén az ellenzékkel foglalkozik – jelezte, kitérve rá, hogy Orbán Viktor elfogadta az uniós fegyverszállítmányozást, itthon mégis az ellenzéket rágalmazza azzal, hogy be akar avatkozni a háborúba.

 „Orbán Viktor a putyini modellt követi, mi pedig az európait”

– jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Egyébként Márki-Zay Péter szerint Magyarországon nem lesz szabad és demokratikus választás áprilisban, mert a százmilliárdokból működtetett kormányzati propaganda ezt nem teszi lehetővé.