Milliókat ad a rendőrség annak, aki feldobja a gyermekgyilkos anyát

Milliókat ad a rendőrség annak, aki feldobja a gyermekgyilkos anyát

A lakosság segítségét kéri a rendőrség egy több évvel ezelőtti, máig feltáratlan ügy miatt: 2019. október 26-án Tótkomlóson, a Jókai utca 43. szám alatti lakatlan ház előtt, egy nylon zacskóba csomagolva halott csecsemőt találtak.

A közlemény szerint a rendőrségre 2019. október 26-án 17 óra 30 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Tótkomlóson, a Jókai utcában, egy lakatlan ház előtt egy halott csecsemőt találtak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás megállapításai szerint a kisfiú élve született, a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nylon zacskóba.

A nyomozás a következő részleteket fedte fel:

  • A ruha egy GAP Kids márkájú, 11-12 éves lányra való csíkos ruha, a zacskó fehér színű, a pléd macskát ábrázol.
  • A testen bántalmazásra utaló sérülések nem voltak, azt a magzatmáztól megtisztították.
  • A kisfiú ellátatlanság miatt vesztette életét.
  • Az eljárás során megállapítást nyert az anya és az apa DNS profilja, továbbá az, hogy az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született.
  • Szüléskor kb. 30 cm hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt.
  • Az anya feltehetően egy háztartásban élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér).
  • A háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2 millió forintos díjat tűzött ki az emberölés elkövetőjének azonosítását eredményező információt, a rendőrség tudomására hozó személynek.

Kérik, hogy aki az eljárással kapcsolatos információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700) vagy a 112-es segélyhívón, illetve a „Telefontanú” 06/80/555-111-es telefonszámán. A segélyhívó és a „Telefontanú” is ingyenesen hívható, utóbbi számon név nélkül is lehet bejelentést tenni.