37 mérkőzés óta nem kapott ki az olasz válogatott

37 mérkőzés óta nem kapott ki az olasz válogatott

Az olasz labdarúgó-válogatott 5-0-ra nyert a pont nélkül álló vendég Litvánia ellen a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának szerdai játéknapján, így tovább javította veretlenségi világcsúcsát, és már 37 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Az Európa-bajnok olaszok - két döntetlen után - győzelmi kényszerben voltak, mert a svájciak feljöttek mögéjük a tabellán. A hazaiak negyedóra után 2-0-ra, félóra után 4-0-ra vezettek, és végül 5-0-ra diadalmaskodtak. Roberto Mancini szövetségi kapitány alakulata legutóbb 2018. szeptember 10-én, a portugáloktól kapott ki 1-0-ra a Nemzetek Ligájában.

A J csoportban a németek izlandi sikerükkel kihasználták az örmények és a románok botlását, így négy, illetve öt ponttal elléptek riválisaiktól.

A csoportokból az első helyezettek jutnak ki a világbajnokságra, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó három helyért.