A budavári polgármester nem csak magának intézett olcsón a lakást, hanem a szüleinek is

A szóban forgó lakásról eddig azt lehetett tudni, hogy a polgármester korábbi feleségének a cége bérli – írja a HVG. Nagy szerint nincs semmi probléma, az önkormányzattól nyerték el a bérletet, a szülei bérlőtársak lettek.

A fideszes politikus már korábban is keveredett ingatlanügybe: múlt ősszel a Magyar Nemzet hozta, hogy 2013 óta Nagy a saját önkormányzatától bérel havi 81 ezerért lakást, jócskán áron alul. Volt felesége a Vár szívében jutott állami 158 négyzetméteres lakáshoz, szintén havi 80 ezer forint körüli összegért.

A Pala utcai lakásban valójában a polgármester szülei laknak, alig 800 méterre a Táncsics Mihály utcában élő gyermeküktől. A barokk stílusú műemlék házat a budavári önkormányzat újíttatta fel 2011 és 2013 között 210 millió forintból.

A szülők neve szerepel a lakás ajtaján is, ahogy a szomszédok is megerősítették, hogy a polgármester édesapja és édesanyja él ott. A HVG később elérte Nagy Vitoldnét, a politikus édesanyját, aki elmondta, hogy közös bérleményben működik a lakás a volt feleség cégével, de arra semmilyen jel nem utal, hogy bármilyen tevékenységet folytatnának, a hely teljesen magánlakás jellegű.

(kép forrása: HVG)