Jobbik: Orbán a kommunista ársapkákkal az oroszokat is visszacsempészte Magyarországra!

Jobbik: Orbán a kommunista ársapkákkal az oroszokat is visszacsempészte Magyarországra!

Az ellenzéki párt szerint az egykori fiatal demokraták kommunista párttitkárokat idéző elvtársakká váltak.

"A Jobbik-Konzervatívok hónapok óta és most is követeli az ársapkák eltörlését. Azért is, mert azok további áremelkedést, termékhiányt eredményeznek és tönkreteszik a legkisebb vállalkozásokat, boltosokat. A kommunista stílusú ársapkák helyett a Jobbik-Konzervatívok kidolgozott egy javaslatot, amely szerint az ársapkákat azonnal el kell törölni, rögtön enyhítve az inflációs szorításon, a rászorulókat pedig célzottan kell segíteni"

- reagált friss sajtóközleményében az ellenzéki párt Orbán Viktor Orbán Viktor pénteki rádióinterjújára.

Mint írják: A nemzetközi példák alapján kidolgozott, és a fejlett országokban sikerrel működő Nemzeti Élelmiszer-támogatási Programunk (NÉP) igazságosan, rászorultsági alapon támogatná a magyar családokat, mindezt az infláció által generált 1500 milliárd forintnyi plusz áfabevétel terhére.

Az oroszok kapcsán pedig Orbán azt mondta, hogy az amerikaiak mintha „ritmuskésésben is lennének”, „a ruszkikat hazaküldtük” a rendszerváltáskor.

Nos, azóta eltelt több mint harminc év, és sajnos az egykori fiatal demokraták kommunista párttitkárokat idéző elvtársakká váltak

- fogalmaznak a közleményben.

"Az pedig a napnál is világosabb, hogy Orbán nem csak a kommunista ársapkákat, hanem az oroszokat is visszacsempészte Magyarországra. És ez nem csak az orosz kémbank kapcsán érhető tetten, hanem az egész Orbán-kormány működésén, beleértve a Moszkva-párti állami propagandát, a kormány által pénzelt fideszes megmondóemberek Putyin bűneit relativizáló megszólalásait, valamint a magyar kormány és külügy érthetetlen orosz- és fehérorosz-barátságát"

- véli a Jobbik.

"Mi olyan normális Magyarországban hiszünk, ahol nem hangzatos kommunista eszközökkel próbálják elfedni a gazdasági problémákat, és ahol nem Druzsba-díjas a magyar külpolitika. És ami a legfontosabb, ahol a kormány nem áll a vesztesek oldalára!" - zárul a közlemény.

(Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán)