Orbán Viktor: A főispánoknak partnerségi szellemben kell az emberek felé fordulniuk

Orbán Viktor: A főispánoknak partnerségi szellemben kell az emberek felé fordulniuk

Hazánkban a főispánok ugyan egy hivatalt vezetnek, de nem hatósági magatartásra van szükségük a kormányfő megítélése szerint.

Megbeszélést tartott az újonnan kinevezett főispánokkal Orbán Viktor a Karmelita kolostorban hétfő reggel - közölte az MTI-vel a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan tájékoztatása alapján a miniszterelnök a Csongrád-Csanád vármegyei főispánnal, Salgó Lászlóval és a Fejér vármegyei főispánnal, Tanárki Gáborral tanácskozott.

Rajtuk kívül az eligazításon részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

A kormányfő szerint kormánya már sokszor bebizonyította, hogy nehéz időkben is képes kezelni a kihívásokat, és állítása szerint most is mindent megtesznek családok, a munkahelyek és a gazdaság védelme érdekében.

A főispánok ugyan egy hivatalt vezetnek, de nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk

- idézte a miniszterelnök szavait Havasi Bertalan.

Emlékezetes, Csongrád-Csanád vármegye előző főispánja, Róth Márton augusztusban mondott le, ám egy évet sem töltött posztján. Fejér vármegye korábbi főispánja, Simon László pedig még júliusban távozott tisztségéből.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) megbeszélést tart az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval (b) és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral (b3) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 18-án. Mellette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár (háttal). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)