Orbán Dunaújvárosban járt - reagált a helyi Jobbik

A két politikus a miniszterelnök által ígért sokmilliárdos fejlesztések listáján, elemezve, mit jelenthetnek azok a városnak. Íme a közlemény:
  • A katasztrofális állapotban lévő úthálózat felújítására bizony nem jutott még csak egy kis ígéret sem. Aggódva várjuk, hogy a tervezett elektromos buszok kényes berendezései hogy bírják Dunaújváros elhíresülten nagy kátyúit.
  • Az útfelújítás hiánya különösen annak fényében érdekes, hogy éppen a turizmus fellendítését várják egy múzeum óvárosba történő költöztetésétől, hogy helyén egy szálloda épülhessen. A múzeum vezetőségének köszönhetően végre kezdett fellendülni az élet az Intercisában, s most egy sokkal kevésbé frekventált helyre költöztetik, még inkább megnehezítve azon emberek dolgát, akik a mindennapokat élve szívesen áldoznak a kultúrára vagy épp az építő jellegű kikapcsolódásra.
  • S bár a leendő szállodáról sokat még nem tudunk, de már egy nappal a bejelentése után elnyerte az "újabb értelmetlen beruházás, kiváló pénzmosási lehetőség"-rangot az itt élőktől.
  • Az élményfürdőről most nem ejtenénk sok szót, hisszük, ha látjuk, számtalanszor próbálták már újraüzemelni, aminek mindig a választópolgárok kárára eltűnt sok millió forint volt az eredménye.
  • Hiába kerestük, nem találtuk az önkormányzati épületek energetikai megújulását sem. Úgy látszik, Pomázi Csaba egyeduralmát még hosszú évekre tervezik segíteni a Fidesz prominensei.
  • A buszpályaudvar kihelyezése a hajléktalanszálló mellé, a vasút mellé szintén egy olyan döntés, amit pont a kisemberek fognak megszenvedni: rengeteg vidékinek jelent majd havi sok ezer forint többletkiadást, hogy időben beérjen az iskolába, munkahelyére vagy épp hogy onnan jövet ne késő este essen haza.
  • A Zöld SZTK épületének megmentése konkrét tervek nélkül pedig önmagában is egy homályos folt ebben az egész ígérgetésben.
 
A Jobbik helyi politikusai így összegzik az elhangzottakat:
 
"A pénz, ami Dunaújvárosba érkezik nem kevés, de a legtöbb fejlesztés vagy haszontalan, vagy azt a kört szolgálja, ami már eddig is jól megszedte magát Dunaújvárosban és a környéken. Köszönjük szépen, miniszterelnök úr! Köszönjük szépen, Fidesz! Azt pedig csak remélni merjük, hogy az emberek átlátnak ezen a rózsaszín lufin, s a kormánypárt egy ilyen blöffel nem lesz képes megnyerni a most vasárnap esedékes időközi választást".
A városban uralkodó állapotokról szóló részletes cikkünket itt olvashatja.