Újabb fotóval jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán vasárnap, melyen Lázár Jánossal közösen halat sütnek.
Az "itt repül a kismadárra" mind a ketten másfelé pillantó Orbánék képéből csak egyvalami derül ki, mégpedig, hogy süllőt készítettek Lázár módra. A receptet nem közölték a nagyérdeművel, de pánikra semmi ok, mi megosztunk egy igazán tuti receptet az olvasóinkkal, amit ha követnek, biztosan olyan finom lesz a süllőjük, mint Lázáréké. Íme:
- A süllőt megtisztítjuk, beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy-két óra elteltével az irdalásokba tesszük a szárított zöldfűszereket (kaprot, petrezselymet), beledörzsöljük, tepsibe fektetjük.
- 5 dekányi teavajat felolvasztunk, és belekeverünk két gerezd fokhagymát.
- A vaj felével meglocsoljuk a halat, majd sütőbe, alufóliával letakarva betesszük.
- A sütési idő felénél, úgy 15-20 percnél kivesszük, meglocsoljuk a maradék vajjal, és meglocsoljuk fél citrom levével.
- Tovább sütjük, amíg el nem készül. Vigyázzunk a süllő forgatásával, igen kockázatos lehet, ugyanis könnyedén eltörhet a törzse.
- Ha kész, akkor fűszeres sültburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!