Ezt nektek, magyarok! Orbán a választások napján ismerte be: döntéseket hoznak a megszorításokról

Ezt nektek, magyarok! Orbán a választások napján ismerte be: döntéseket hoznak a megszorításokról

Orbán Viktor miniszterelnök azután ismerte be, hogy megszorításokról fognak dönteni, hogy leadta a szavazatát. Az Egységben Magyarországért képviselője szerint nem meglepő, hiszen a megszorítások tudtával senki nem szavazna Orbán Viktorra. Valószínűleg még Orbán Viktor sem. 

A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a választások után lesz-e szükség megszorításokra, úgy válaszolt a szavazása utáni rögtönzött sajtótájékoztatóján, hogy

a választások után az ország érdekeinek megfelelő döntéseket fognak hozni.

Arról, hogy a rezsicsökkentés fenntartható lesz-e, azt mondta: szeretnék megnyerni a mai választást, és utána szembenézni ezekkel a kérdésekkel is.

"Először ejtsük el a medvét, utána tárgyaljunk a szűccsel"

- fogalmazott.

Emlékezetes, a legutóbbi rádiós interjúban még ódzkodott attól, hogy elismerje, a választások után megszorításokra készül egy lehetséges Orbán-kormány. Nyilvánvalóan nem nézne ki jól, ha a megmérettetés előtti napokban kibukna egy újabb gazdasági válság. 

Lukács László György, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje az Alfahír érdeklődésére arról beszélt, Orbán Viktor ma kimondva még nem, de kimondatlanul elismerte, hogy megszorításokra kell készülnünk. Igaz, a jobbikos politikus arra is figyelmeztetett, Varga Mihály pénzügyminiszter ezt már korábban is kijelentette. 

Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök kitérő válasza azt jelenti, hogy a kormányfő nem akar foglalkozni a valósággal, a valóság pedig az, hogy a pénz elfogyott, az EU-s forrásokhoz nem fér hozzá, Magyarországnak csak az Egységben Magyarországért  kormányváltása esetén kaphat uniós támogatásokat.  

Orbán Viktor a krízist nem tudta kezelni, de ha ezzel nyilvánosan szembenézne, senki nem szavazna rá. Fontos lenne, hogy az emberek lássák, hogy Orbán Viktor nem megoldás a válságra

- szögezte.