Óriási rendőri készültség a németországi Chemnitzben

Az első információk szerint egy lakónegyedet teljesen lezártak, egy lakást pedig meg is ostromoltak a rendőri erők.

 
 
"Fennáll a gyanú, hogy ismeretlen személyek bombatámadást készítettek elő" - idézték a hírügynökségek a drezdai rendőrség szóvivőjét. 
    
Értesülések szerint a város egyik lakónegyedébe rendőri egységeket vezényeltek ki, a negyedet körülzárták, egy házat evakuáltak és egy lakást megrohamoztak.
    
A tartományi bűnügyi hivatal szóvivője beszámolt arról: előző este a szövetségi alkotmányvédelmi hivataltól kaptak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy - mint fogalmazott - komoly fenyegetettség veszélye áll fenn. Elmondta, hogy a megostromlott lakásban robbanóanyag nyomaira bukkantak. Őrizetbe vételről nem tett említést, de közölte, hogy egy gyanúsított menekülőben van.
 
Szír férfi a gyanúsított
 
Délutáni értesülések szerint egy 22 éves szíriai férfi a gyanúsított, aki után országos körözést adtak ki. Rendőrségi források szerint az 1994 januárjában Szíriában született Dzsaber al-Bakr bombatámadást készített elő. Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított bevándorlóként érkezett-e Németországba. De - mint közölték - az alkotmányvédelem rendelkezik a gyanúsítottra vonatkozó ismeretekkel.