Tanításban képzetlen katonákkal helyettesítenék a hiányzó pedagógusokat, a tanárok tiltakoznak

Tanításban képzetlen katonákkal helyettesítenék a hiányzó pedagógusokat, a tanárok tiltakoznak

„Ne katonákkal oldják meg a pedagógushiányt” címmel nyújtanak be hamarosan egy petíciót Maruzsa Zoltánnak, a Fidesz-kormány köznevelésért felelős államtitkárának. Még alá lehet írni.

"Az ELTE Tanárképző Központjától egészen a Honvédelmi Minisztériumig fogunk augusztus 2-án elhúzni egy kézikocsit, tele olyan könyvekkel, amelyekből a tanárszakos hallgatók 6 éven keresztül tanulnak" – írta legújabb hírlevelében az aHang.

A civilek szerint nincs bocsánat arra, amit az Orbán-kormány az az elmúlt években oktatással művelt.

Eljutottunk odáig, hogy a kabinet elfogadott egy jogszabályt, amely szerint szakképzettség nélküli katonákkal enyhítenék a tanárhiányt

– emlékeztettek.

A KDNP-s Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvény értelmében az 55 évesnél idősebb tiszteknek és altiszteknek szakképzettség sem kell, a tankerület készíti fel őket a tanári munkára, illetve irányíthatja őket a pedagógushiánnyal küszködő iskolákba.

Az aHang, illetve a petíciót aláírók szerinte elfogadhatatlan az a megoldás, hogy így pedagógiai képzettséggel, illetve tanítási tapasztalattal nem rendelkező személyek végezzenek oktatási munkát, ami már középtávon is befolyásolhatja az iskolás gyermekek jövőjét.

A Fidesz elképzelésével szemben nyilván negatívan.

Eddig már több mint 10 ezren aláírták a petíciót, egy élőlánc kíséri majd az átadását.

Az akció során a Honvédelmi Minisztériumnál fogják átadni a petíciót Maruzsa Zoltánnak, és még pár üzenettel is készülnek. „Az oktatás szerintük közös ügyünk, és nem hagyhatjuk szó nélkül a gyermekeink jövőjének tönkretételét” – szögezte le az aHang.

Az aHang petíciója ITT írható alá.

(Címlapkép: Illusztráció. A Sínai-félszigetről hazatért katonák visszafogadó ünnepsége a Honvédelmi Minisztériumban 2015. április 21-én. MTI/Kovács Tamás)