„Örömmel tapasztaljuk, hogy a Tisza Párt is a Jobbik nyomdokain halad”

„Örömmel tapasztaljuk, hogy a Tisza Párt is a Jobbik nyomdokain halad”

A jobboldali ellenzéki párt üdvözli, hogy Magyar Pétert is foglalkoztatja a hazai vagyonnyilatkozati rendszer átláthatatlansága. De ők új törvényjavaslatot is benyújtanak a parlamentben ennek megújításáért.

Szavak helyett tettek - foglalta össze reakcióját Magyar Péter mai ígéretére a Jobbik frissen kiadott közleményében. A tiszás pártvezető ugyanis előre jelezte, kormányváltás esetén végrehajtókkal venné vissza a korrupcióból származó politikusi vagyonokat, húsz évre visszamenőleg.

Mint kifejtették: „A Jobbik-Konzervatívok üdvözli, hogy Magyar Pétert is foglalkoztatja a hazai vagyonnyilatkozati rendszer, illetve annak átláthatatlansága.”

Felidézték, 2018-ban a parlamenti képviselők vagyonbevallását szigorító törvényjavaslatot adott be a párt, de előtte és utána is igyekeztek a jobbikosok folyamatosan napirenden tartani a témát.

Azt értjük, hogy képviselő úr akkoriban valószínűleg nem támogatta volna ezt a javaslatot, nem beszélve arról, hogy a Jobbik az országgyűlési képviselők házastársainak is kötelezővé tette volna a vagyonnyilatkozatuk nyilvánossá tételét, de örömmel tapasztaljuk, hogy a Tisza Párt is a Jobbik nyomdokain halad a témát illetően

- jelezte a Jobbik.

„Mi azonban a nagy szavak helyett továbbra is inkább tettekkel bizonyítanánk, hogy elkötelezettek vagyunk a kérdésben, ezért a Jobbik ismét törvényjavaslatot nyújt be a korrupciót támogató vagyonnyilatkozati rendszer felszámolása érdekében”

- fogalmazott a parlamenti párt.

(Címlapkép: Magyar Péter - Béli Balázs/Alfahír)