Orosházán is egy független jelölt mögé álltak be az ellenzéki pártok

Dr. Szabó Ervin az országgyűlési választásokon a Jobbik egyik legjobb eredményét érte el.

Az Orosházán tartott március 15-i megemlékezésen Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a fideszes jelölttel szemben egyetlen ellenzéki jelölt indul a város polgármesteri címéért Dr. Szabó Ervin személyében, aki a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom független jelöltjeként maga mögött tudja a Jobbik, az MSZP, a DK és a Momentum támogatását is.

Dr. Szabó Ervin a Jobbik Békés megye 4. számú választókerületének elnöke jelenleg is a párt orosházi önkormányzati képviselője elmondta, hogy nemcsak a polgármesterjelölt személyének vonatkozásában, hanem minden kerületben egy jelöltet álljtanak majd a Fidesszel szemben, ezen személyek kiválasztására és az egység felmutatására megalapjtották a helyi Kossuth kört. A politikus úgy nyilatkozott, hogy soha nem látott ütemben néptelenedik el a város, öregedik el a lakosság, annak ellenére, hogy ez a térség legiparosodottabb települése. Úgy látja, hogy

“egy Orosháza van, és ahogy nincs jobb vagy baloldali járda, vagy orvosi ellátás, úgy nincs ellenzéki vagy kormánypárti iskola, könyvtár, munkahely sem. Én Orosházát szolgálom. Az egészet. Ebben a szellemiségben indulok neki az őszi önkormányzati választásoknak is, Közösen Orosháza Városáért!”

 

A politikus a tavalyi országgyűlési választásokon a Jobbik jelöltjeként 3 százalékkal, 1802 szavazattal maradt alul a fideszes Simonka Györggyel szemben. Akkor a szavazatok 39,52%-át sikerült megszereznie, amivel Pintér Tamás (aki megnyerte a dunaújvárosi körzetet) és Vona Gábor mögött a párt harmadik legjobb eredményét érte el.

Mirkóczki Ádám közös ellenzéki támogatással, független jelöltként indul az egri polgármesterségért

Az Egri Ügyek információi szerint Mirkóczki Ádám az idei önkormányzati választásokon elindul Eger polgármesteri székéért. A politikus ugyan Jobbik-tag és a párt országgyűlési képviselője, de nem pártszínekben áll rajthoz.Mirkóczki hivatalosan egy szerda délutáni sajtótájékoztatón jelentheti be indulását az Egységben a Városért Egyesület jelöltjeként, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum támogatásával.