Megmérgeztek hat oroszlánt, majd megcsonkították őket

Megmérgeztek hat oroszlánt, majd megcsonkították őket

Hat megmérgezett oroszlán tetemére bukkantak vadőrök az ugandai Erzsébet Királynő Nemzeti Parkban péntek éjjel - számolt be róla az MTI.

Az oroszlánok testrészeinek egy része hiányzott, amikor felfedezték az elpusztult állatokat. Közelükben találtak nyolc kimúlt keselyűt is - közölte a vadvédelmi hatóság (UWA) szombaton.

"Ezek a részletek arra mutatnak, hogy ismeretlen megmérgezhették az állatokat. Mivel az oroszlánok egyes testrészei hiányoznak, nem zárjuk ki az illegális állatkereskedelmet"

- olvasható a közleményben.

Nem ez az első alkalom, hogy oroszlánokat mérgeznek meg a kelet-afrikai országban. 2018-ben ugyanebben a nemzeti parkban 11 oroszlánt mérgeztek meg a környező falvak lakói azzal védekezve, hogy azok megölik szarvasmarháikat. Az országban akkor 400 oroszlán élt,  száz a nemzeti parkban.

Az oroszlánok az ugandai nemzeti parkok fő vonzerejét adják. A turizmusból származik az ország GDP-jének 10 százaléka, évente  1,6 milliárd dollár. A koronavírus-járvány előtt évente 1,5 millió turista látogatott Ugandába.