Propagandavideóban beszélt Kásler az orvosi béremelésről, csak aztán a fogorvosok szervezett kommentakciója feltárta a valóságot

Propagandavideóban beszélt Kásler az orvosi béremelésről, csak aztán a fogorvosok szervezett kommentakciója feltárta a valóságot

Két nappal ezelőtt tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma Facebook-oldalán egy rövid videót, amiben Kásler Miklós tárcavezető a tavaly év végén nagy csinnadrattával bejelentett orvosi béremelésről beszélt.

Az emberminiszter csupa jó hírrel szolgált: elmondta, január elsején életbe lépett minden idők legnagyobb mértékű orvosi béremelése, a most elindult átfogó béremelési programnak köszönhetően két év múlva átlagosan két és félszeresére emelkedik az orvosok bére. Kásler úgy véli, a kormány ezzel a lépéssel lehetővé teszi a hálapénz megszüntetését. Aztán azt is hozzátette, hogy az első emelt béreket már februárban folyósítják.

Ez eddig, ebben a formában nem lenne különösebben érdekes, hisz' a NER-ben majd minden napra jut valami "nagy bejelentés", vagy egy ünnepélyes, minimum húszfős szalagátvágás, amikor átadnak egy 10 méteres, természetesen túlárazottan "felújított" útszakaszt vagy épp játszóteret.

Csakhogy arra senki nem számított, hogy jönnek a fogorvosok és egy szervezett kommentakció keretében szép magyar szóval élve "széttrolkodják" a videót.

A sok esetben a maró cinizmus eszközével élő, dühös fogorvosok eddig 160 kommentnél tartanak, és jobban megnézve, egyiket sem teszik zsebre a minisztériumban.

Íme egy kis válogatás a hozzászólásokból: