Összecsapások voltak Paraguayban az elnökválasztás után

Összecsapások voltak Paraguayban az elnökválasztás után

A voksoláson csak a harmadik helyet megszerző Paraguayo Cubas hívei a város több pontján égő gumiabroncsokkal utakat torlaszoltak el és a leszaggatták a megválasztott elnök, Santiago Pena plakátjait.

A 44 éves Santiago Pena a voksok 43 százalékát kapta, míg a második Efraín Alegre a szavazatok 27 százalékát szerezte meg. Paraguayo Cubas meglepetésre 23 százalékot kapott, a választás után újraszámolást követelt, majd utcára szólította támogatóit.

Nem vagyunk elégedettek. Ellopták tőlünk a választásokat. Ez ilyen egyszerű

- mondta Yolanda Paredes, Cubas felesége riportereknek.

A második helyezett Efraín Alegre szintén a voksok újraszámolását, valamint az elektronikus választási berendezésekben használt programok auditálását követelte.

Federico González belügyminiszter "normalitást" kért. "Az eljárás világos, és tiszteletben kell tartani" - hangsúlyozta a tárcavezető.

(MTI)

Címlapkép: Santiago Pena, a jobboldali Colorado Párt jelöltje nyerte az elnökválasztást Paraguayban 2023. április 30-án. A 44 éves politikus a szavazatok 42,8 százalékát szerezte meg a voksok csaknem teljes összeszámlálása után. Fotó: MTI/EPA/EFE/Raul Martinez