Újabb összecsapások történtek Azerbajdzsán és Örményország között szerdán

Újabb összecsapások történtek Azerbajdzsán és Örményország között szerdán

Újabb összecsapások robbantak ki Azerbajdzsán és Örményország között szerdán – írja a 24.hu a Reuters cikke nyomán.

Nikol Pasinyan örmény miniszterelnök elmondása szerint 105 örmény katona halt meg azóta, hogy hétfőn összecsapások kezdődtek az azeri erőkkel. Baku pedig azt állítja, 50 azeri katona vesztette életét az elmúlt napokban.

Paruyr Hovhannisyan örmény külügyminiszter-helyettes szerdán a hírügynökségnek azt mondta,

fennáll annak a veszélye, hogy a halálos összecsapások háborúvá fajulhatnak.

A két fél egymást okolja a konfliktus ismételt kitörése miatt. A harcok színterei nem kizárólag Hegyi-Karabah területére korlátozódnak.

Az oroszok segítenek stabilizálni a helyzetet az örmény-azeri határon

Örményország és Oroszország közös lépésekről állapodott meg az örmény-azeri határon kialakult helyzet stabilizálása érdekében az éjszakai halálos összecsapások után - írja az Al Jazeera cikke nyomán a . Örményország védelmi minisztere, Suren Papikjan elmondta, hogy kedden beszélt kollégájával, Szergej Sojguval, akivel „megállapodtak abban, hogy megteszik a szükséges lépéseket a helyzet stabilizálása érdekében".

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium azt közölte: „Jelenleg időszakonként tüzelnek állásainkra. – Egységeink megteszik a szükséges válaszintézkedéseket.”

Az örmény védelmi minisztérium azonban tagadta az azerbajdzsáni állásokat ágyúznának, közölték, a szerdai harcok délre körülre nagyrészt elcsitultak.