Ötezret vett Semjén új könyvéből a KDNP, most papoknak passzolták tovább

Ötezret vett Semjén új könyvéből a KDNP, most papoknak passzolták tovább

Íme az úgynevezett kereszténydemokrácia újabb fejezete, vagyis ez a beszerzés csaknem 7 millió forintba került a magyar adófizetőknek. A baj az, hogy 5 ezer katolikus pap nincs is idehaza.

A KDNP frakciója 5000 példányt vásárolt augusztusban a pártelnök, Semjén Zsolt legújabb, A józan ész ellenforradalma című könyvéből nettó 6,95 millió forintért - írja a 444.hu. Az Országgyűlés sajtóosztálya megkeresésükre csak annyit közölt, hogy reprezentációs céllal történt a beszerzés.

Egy olvasói jelzés alapján kiderült, hogy egészen pontosan katolikus papok között oszthatták szét a miniszterelnök-helyettes kiadványát.

Az illetőhöz akihez érkezett a politikus könyve. Feladóként természetesen Semjén Zsolt volt feltüntetve, és „az egy cím alatt lakó összes katolikus pap megkapta”, sőt az ismerősi körében tapasztaltak alapján minden katolikus pap kaphatott belőle.

Ugyanakkor a lap megjegyzi,

ha az volt a cél, hogy a Semjén-könyvet a hitéleti szereplők között osszák szét, akkor feltehetően a protestáns papok is kaphattak a kiadványból, tekintve, hogy nincs is Magyarországon 5000 katolikus pap összesen.

Maga a könyv tartalma voltaképpen egy Orbán Viktor helyettesének elmúlt években adott interjúiból, közleményeiből, beszédeiből összerakosgatott válogatás. De azért olyan erős fejezetcímek is felbukkannak, mint például „A pápáról és a pride-ról”, vagy „Ha Miskolcról kilőnének egy rakétát, lehet, hogy fél óra múlva nem lenne Miskolc”.

A kisebbik kormánypárt vezetője nem először ajándékozza önmagát a papságnak. Mint a Szemlélek oldalon olvasható, még 2021 decemberében Az örök magyarság küldetésében című, Semjén által dedikált könyvet kapták ajándékba a papok.

Ebben „egyrészt a kereszténydemokrácia témakörében korábban a pártelnök részéről elhangzott gondolatokat foglalja össze, másrészt, és talán ez a lényegesebb, egy konkrét személy e téma iránti elkötelezettségének hangsúlyozása tűnik a kiemelt célnak. Hogy ez biztosan érthető legyen, 10 fotó is szerepel a könyvecskében, amelyek közös nevezője, hogy mindegyiken Semjén Zsolt látható” - fogalmaztak.

Akkori cikkükben azt is megjegyezték,

olyan személy írt előszót Semjén Zsolt saját magára fókuszáló kiadványsorozatának egyik korábbi, 2017-ben megjelentetett kötetéhez, aki sajnálatosan jó ideje élen jár a pápagyalázásban, mások sértegetésében, a hazai közbeszéd indulatosabbá deformálásában.

(Címlapkép: Semjén Zsolt - Béli Balázs/Alfahír)