Ózd polgármestere is kiáll az ápolók mellett

A nemzeti erő továbbra is szolidaritásáról biztosítja az ápolókat, és a május 12-ei demonstráción történő résztvételre buzdít.

Az erről tartott tájékoztatón Janiczak Dávid elmondta, Ózdot fokozottan sújtja az egészségügyi szakdolgozók elvándorlása, és az utánpótlás hiánya. Mint fogalmazott, a kormányzatnak kötelessége megfelelő szakképzéssel, bérezéssel biztosítani az ápolók, szakdolgozók jelenlétét az egészségügyben. Az nem fordulhat elő, hogy a XXI. században a betegek ne jussanak hozzá a számukra legmegfelelőbb ellátáshoz, ugyanakkor a szakdolgozóktól sem várható el, hogy XX. századi bérezés mellett legyenek kénytelenek ellátni felelősségteljes munkájukat, fogalmazott.

Mint azt korábban írtuk, a Jobbik három fő pontból álló határozati javaslatot nyújt be a Parlamentnek az ápolásügy rendezése érdekében: kezdeményezik az Országos Főápoló intézményének visszaállítását a szakma és a közigazgatás közötti együttműködés segítése érdekében, önálló egészségügyi tárcát állítanának fel ápolási főosztállyal, helyreállítva a szakma presztízsét, anyagi megbecsültségét, végül az egészségügyi szakképzést ágazati irányítás alá vonnák a megfelelő utánpótlás biztosítása érdekében.

Mindezt Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője Ózdon is megerősítette, aki azt is elárulta, nem véletlenül érkezett városba, ugyanis havi önkéntes munkáját Ózdon és Miskolcon végezte egy otthoni szakápolást és hospice tevékenységet végző szolgáltatónál.

Szegedi Judit, a Jobbik Egészségügyi Kabinetének alelnöke a sajtótájékoztató zárásaként arra biztatott, aki tud, vegyen részt az ápolók május 12-re hirdetett demonstrációján, hogy a kormány ne tudja tovább a szőnyeg alá söpörni az egészségügy összeomlásával fenyegető, egyre súlyosbodó problémákat.