Nem örül a pécsi Fidesz, az új polgármester megkezdte a korrupció feltárását

Nem örül a pécsi Fidesz, az új polgármester megkezdte a korrupció feltárását

A vasárnap Pécs polgármesterévé választott Péterffy Attila munkához látott és első intézkedéseként határozott hangvételű levelet írt a városi cégek vezetőinek – írja a Pécsi Stop, ami azután közölte a polgármester egyik levelét, miután a helyi Fidesz vagdalkozásba kezdett miatta.

A Fidesz közleményében az áll, hogy a még hivatalba sem lépett, így intézkedési joggal sem rendelkező Péterffy levelével már az első 48 órában páros lábbal gyalogolt bele ellenfelébe Vári Attilába, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójába.

„...durva, méltánytalan és embereket tisztességében megsértő leveleket küldött ki a cégvezetőknek az inkorrektségéről, agresszivitásáról és tiszteletlenségéről elhíresült Péterffy.”

-írták, annak ellenére, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy „a polgármester jogai és kötelezettségei a megválasztásával keletkeznek.”

Péterffy erre reagálva hozta nyilvánosságra a kiküldött leveleket, hozzáfűzve, hogy a kampányában ígértek szerint járt el azzal, hogy megválasztását követően azonnal munkához látott, még akkor is, ha van, akinek ez nem tetszik.

Tiszta, átlátható viszonyokat ígértem. Ennek eleget téve alább közzéteszem az önkormányzati cégvezetőknek küldött levelem, ítéljék meg önök.