Orbán Gáspár ma is kutathatná a melegházasság kérdését és a család szabályozását az ELTE-n

Orbán Gáspár ma is kutathatná a melegházasság kérdését és a család szabályozását az ELTE-n

A pedofilellenes törvény homoszexualitást érintő elemekkel való átszövésének különös pikantériát ad Orbán Gáspár ELTE-s szakdolgozata, amelyet 2018-ban adott le

"A melegházasság kérdése Magyarországon és Európában: az azonosneműek házassága és a család szabályozásának lehetséges irányai"

címmel. 

A miniszterelnök fia által írt mű az egyetem oldalán nem érhető el, és nem is kölcsönözhető ki, ugyanakkor a témavezető, Nagypál Szabolcs neve nyilvános - és éppen ő kérte számon Orbán Gáspárt a közösségi oldalon:

"Erről témáról nem ártana már írni egyszer egy szakdolgozatot, Gazsi! ;)"

Amúgy bár Nagypál kritikusan fogalmaz, mindenesetre jelenleg a kormányzat által kreált Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyik oktatója. 

Orbán Gáspár kapcsán - burkoltan, vagy kevésbé burkoltan - számtalan alkalommal előkerült a homoszexualitás kérdése, így például nem olyan régen Orbán Viktort egy német újságíró kérdezte arról, mit tenne, ha szembesülnie kellene azzal, hogy valamelyik családtagja bevallaná, hogy homoszexuális.

"Nagy próbatétel lenne, de ettől eddig a Jóisten megkímélt. A feleségem és én a gyermekeinket természetesen mindig szeretnénk, a hajlamaiktól teljesen függetlenül"

- válaszolta erre a miniszterelnök. 

A pedofilellenes törvény kapcsán ugyanakkor felmerült, hogy annak elfogadásával mennyire korlátozható a homoszexualitás helyzetéről folytatott tudományos vita. Az ELTE Szociológia Doktori Iskolája tegnap kiadott közlése szerint úgy tűnik, semennyire. 

A doktori iskola vezetői hangsúlyozzák, hogy továbbra is szívesen látnak minden hallgatót, oktatót és témavezetőt, függetlenül attól, hogy az LMBTQI közösséghez tartoznak-e, és sem preferenciát, sem diszpreferenciát nem alkalmaznak az LMBTQI-tematikájú kutatásokkal szemben. 

A pedofilellenes törvényről, és annak betarthatóságát akadályozó kiskapuiról itt írtunk részletesebben.