Putyinnal is találkozhat Orbán egy jövő heti kínai fórumon

Putyinnal is találkozhat Orbán egy jövő heti kínai fórumon

A Pekingben megrendezésre kerülő Egy övezet, Egy út fórumon egyébként a magyar miniszterelnök lesz az egyetlen uniós vezető.

Orbán Viktor miniszterelnök jövő szerdán felszólal a kínai Egy övezet, Egy út fórumon, Pekingben – árulta el a Telex megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Politico írta meg először, hogy a magyar kormányfő is elfogadta a meghívást a kínai fórumra, amin Vlagyimir Putyin orosz elnök is ott lesz. A lap szerint Orbán Viktor lesz egyébként a rendezvény egyetlen uniós vezetője.

"A miniszterelnök jövő szerdán részt vesz az Egy övezet, egy út fórumon Pekingben, ahol fel is szólal. Előtte hétfőn, illetve kedden a tervek szerint kétoldalú tárgyalásokat folytat a kínai vezetőkkel, először a miniszterelnökkel, majd az államfővel"

– írta Havasi Bertalan.

Hogy a magyar miniszterelnök találkozik-e majd Putyinnal, Havasi Bertalan nem válaszolt.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozójára érkező Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik Granadában 2023. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)