Ma a vidék a főszereplő: országszerte tiltakoznak a rabszolgatörvény ellen

A fővároson kívül a megyeszékhelyeken, városokban és az utakon is tüntetnek.

Szinte felsorolni is nehéz, hány helyszínen lesz ma tüntetés az országban.

Ezúttal a legegyszerűbb Budapest: négy vonulás is lesz, 12 órától a Blaha Lujza térről és az Oktogonról, 12:30-tól a Fővám térről indulnak el. Emellett a Városligetben a Gundel étteremnél is tiltakoznak déltől, itt zsíros kenyeret osztanak, szóval aki gasztronómiai élményekre vágyik, annak ott a helye.

A négy csoport a Clark Ádám térre vonul, ahol délután kettőtől civilek beszélnek majd, a pártok ezúttal sátrakban várják a szimpatizánsaikat, ahol aláírást gyűjtenek a rabszolgatörvény ellen.

Vidéken országszerte, a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban is vonulásos tüntetések és félpályás útlezárások lesznek. Akit érdekel, hogy a lakóhelye közelében lesz-e tüntetés, az itt megtekintheti.

Az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság által koordinált tüntetések fő követelése, hogy a szakszervezetek által megfogalmazott négypontos követelésről tárgyaljon az Orbán-kormány.

Erre egyelőre semmilyen hajlandóságot nem mutatott a Fidesz: a neoliberális, multinacionális érdekeket kiszolgáló törvényt nemcsak viharos gyorsasággal és vitatott módon erőszakolta át a parlamenten a kormánypárt, de az ellene tiltakozókat is igyekszik sorosistáknak beállítani.

Az se bánkódjon, aki a kanapéról vagy fotelből követi az eseményeket: a tüntetésekről folyamatosan beszámolunk.