Ha Rákay Philiphez közel áll a lovassport, legyen igazgatósági tag a Mezőhegyesi Ménesbirtokon!

Kezdjük a jó hírrel: a jobb sorsra érdemes, 2004-ben privatizált, tavaly visszavásárolt, jelenleg mintagazdaságként működő mezőhegyesi ménesbirtok jegyzett tőkéje egyrészt 7,09 milliárd forintra növekszik. Farkas Sándor, a ménesbirtok újjászervezésének összehangolásáért felelős kormánybiztos a Világgazdaságnak elmondta: a tőkeemelést a gabonaágazat normál működtetéséhez szükséges infrastruktúrája megteremtésére, illetve a ménes fejlesztésére fordítják.

Az állami tulajdonban lévő társaság 8200 hektár szántón és 1500 hektár erdőterületen gazdálkodik, ebből 2200 hektáron hibridkukorica-vetőmag termesztését tervezik. De ez még a jövő zenéje.

Az viszont nem, hogy a korábban a zenetévé, utána pedig a Fidesz-rendezvények műsorvezetője (jelenleg az MTV intendánsaként is tevékenykedő) Rákay Philip igazgatósági tag lett: mivel a lovassport is közel áll hozzá, és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezen a területen sokat segíthet a mezőhegyesi ménesbirtok felfuttatásában, vélekedik a kormánybiztos.

Egy fideszes mindenhez ért - talán még a töketlen fecskék sebességét is ismerik.