Tüntettek a dunaújvárosi Vasmű dolgozói hétfőn reggel, mert nem kapták meg a bérüket

Tüntettek a dunaújvárosi Vasmű dolgozói hétfőn reggel, mert nem kapták meg a bérüket

A demonstráció másfél óráig tartott, de a szakszervezet javaslatára a dolgozók jelezték, ha délután 2-ig nem érkezik meg a fizetés, újra tüntetni fognak.

Nem kapták meg időben a bérüket a dunaújvárosi vasmű dolgozói. Miután hétfőre sem érkezett meg az utalás, reggel 7 órakor hatalmas tömeg tüntetett az igazgatóság épületénél – számolt be a Portfolio.hu.

A portál úgy tudja, Rahul Yenurkar, a Liberty Dunaújváros cégvezetője ígéretet tett, hogy a nap folyamán megkapják a fizetésüket, de a több ütemű kifizetés lehetősége is felmerült, ami nemtetszést váltott ki a dolgozóktól.

A Portfolio cikke szerint

a demonstráció másfél óra után ért véget, de a szakszervezet javaslatára a dolgozók megállapodtak abban, ha 14 óráig nem érkezik meg a fizetés, újra tüntetni fognak.

Korábban nem hivatalos információként az terjedt el, higy a béreket augusztus 12-én utalják, de ez nem történt meg egyelőre.

Mint a 24.hu megjegyzi, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető képviselői szombaton arról tájékoztatták a dunaújvárosi vasműben dolgozókat, hogy a Liberty Dunaújváros nem tudja határidőre kifizetni a béreket. A fizetések már júliusban is késve érkeztek a bankszámlákra.

Jelen állás szerint egyébként kínai százmilliárdokból menthetik meg a volt Dunaferrt, elektromos ívkemencés termelésre állítanák át a vasműt.

(Címlapkép: A Dunaferr Dunai Vasműve 2023. február 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd)