Állítólag nem bántak vele kesztyűs kézzel: egy autóversenyző apja a rendőri igazoltatás áldozata

Elképzelhető, hogy a rendőri intézkedés okozhatta a targédiát?

"Több mint tíz éve ismerem, nagyon jó barátom volt. Felháborító, ami vele történt. Soha nem ártott a légynek sem, egy végtelen nyugodt és segítőkész ember volt. Soha nem volt semmilyen összetűzése a rendőrökkel, ezért is érthetetlen az, ahogyan a rendőrök viselkedtek vele"

- nyilatkozta a Blikknek egy névtelenséget kérő jó barát.

A kijelentése utalhat arra is, hogy az Indexnek nyilatkozott a férfi egyik hozzátartozója, aki szerint kényszert alkalmaztak, figyelmen kívül hagyva azt, hogy Á. István szólt nekik, hogy rosszul van, és szédül.

Az illető elmondása szerint Á. István és ismerőse együtt várt egy barátjukra, eközben a férfi telefonált. Ekkor léptek hozzájuk a rendőrök, kérték Á. iratait. Az egyenruhások megkérték, hogy tegye a kezét az autó motorháztetejére, mire ő jelezte, hogy az túl forró. Innentől durvult el az intézkedés. Á. szólt, hogy rosszul van, és szédül. Az egyenruhások azonban le akarták vinni a földre a férfit, ezért kirúgták a lábát, ekkor a földre esett, és elvesztette az eszméletét. A hozzátartozó szerint az azonnali segítségnyújtás is elmaradt - olvasható a Blikkben.

Emlékezetes, a tragédiáról először a police.hu számolt be, azóta egyre több új információ lát napvilágot. A rendőrség szerint a rendkívüli haláleset körülményeinek vizsgálata az ügyészség bevonásával folyamatban van.