Facebook: lájkvadász kamulappal hülyít a Fidesz a kampányban

Semmi sem drága, ha néphülyítésről van szó.

Érdekes hirdetésre bukkantunk nemrég a Facebookon: a Fidesz-közeli, Ómolnár Miklós által szerkesztett, a Habony-művek kötelékébe tartozó ripost.hu nevű kormánypárti bulvároldal

fizetett hirdetésként terjeszti egy lájkvadász kamuoldal cikkét.

A tiltott.net nevű lájkvadász oldal eddig jellemzően migrációs témával foglalkozott, erőszakos lájkvadászattal építve ki követői táborát. Miközben „tiltott” néven fut az oldal, valójában teljesen nyilvánosan elérhető anyagokat publikál újra, amiket akár a világ vezető hírügynökségei töltenek fel a Youtube-ra különböző, migránsokkal kapcsolatos eseményekről. Tehát nincs benne semmi tiltott.

Végül a kommunikációs szálak összeértek, és a kampányban elkezdtek Jobbik-lejárató cikkek is megjelenni az oldalon. És ez persze nem is véletlen.

A fideszes médiakampány-összeesküvés akkor lepleződött le véglegesen, amikor már a látszatra sem adtak: a cikket nem más osztotta meg pénzért, fizetett hirdetésként, mint a Ripost Facebook-oldala.

Így jut közpénz egy névtelen, igénytelen lájkvadász-oldalhoz azért, hogy a Fidesznek még több megtévesztett és felhergelt szavazója legyen. A Ripost és társai ellen a Jobbik már több mint 100, azaz száz (!) sajtópert nyert meg, de a gyenge törvényi szabályozás és fideszes nyomás alatt működő médiahatóság impotenciája miatt a Jobbikot rágalmazó sajtótermékek zavartalanul működhetnek tovább.