Róna Péter Magyar Péternek: Ez már egy jó irány, de még nem elég!

Róna Péter Magyar Péternek: Ez már egy jó irány, de még nem elég!

Így reagált a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője arra, hogy a Tisza Párt vezetője szerint Szijjártó Péter külügyminiszternek le kellene mondania az orosz titkosszolgálatok hekkertámadása miatt.

Róna Péter közgazdászprofesszor, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője nyílt levélben köszönte meg Magyar Péternek, hogy a felkérésére reagált a Magyarország szuverenitását a rendszerváltás óta legjobban sértő orosz titkosszolgálati beavatkozásra.

Örülök, hogy nyilatkozatával hasonló álláspontra jutott ebben a kérdésben, mint én, miszerint Szijjártó Péternek le kell mondania

– írta Róna Péter.

Hozzátette: ő Menczer Tamás és Orbán Balázs lemondását is követeli, hiszen ők is folyamatosan kampányhazugságnak nevezték az akkor számukra már nyilvánvaló hekkertámadást, ezzel hazug módon megtévesztve a magyar embereket.

A Jobbik EP-listavezetője szerint ez már egy jó irány, de még nem elég, mert Orbánnal szemben nem egy új, megszelídült Fideszre van szükség, hanem európai, az oroszok és a kínaiak ölelését elutasító, hazafias politikára.

Róna Péter hangsúlyozta:

Határozottan és egyértelműen el kell utasítani Orbán velejéig hazug és nemzeti katasztrófához vezető külpolitikájának egészét!

Szerinte ugyanis, aki háborúba sodorhat minket, az éppen Orbán Viktor, aki kockáztatja tagságunkat abban az egyetlen katonai szövetségben, ami képes bennünket megvédeni Putyin ránk is kiterjedő, már bejelentett agressziójától.

Róna Péter álláspontja az, hogy hazafiként nem lehet egyetérteni Orbán Nyugat-ellenes és oroszbarát politikájával.

„Bízom benne, hogy álláspontja a magyar külpolitika, hazánk a putyini Oroszországhoz való kapcsolatát tekintve, az Európai Unióhoz való viszonyulásunk, valamint a jogállamiság és a magyar demokrácia helyzetének tekintetében is közeledni fog az általam képviseltekhez” – üzente a közgazdászprofesszor Magyar Péternek. Szerinte ebben a legjobb sorvezető 1956 és a lyukas zászló emlékezete.

(Címlapkép: Róna Péter - Béli Balázs/Alfahír)