Róna Péter: Szijjártó Péter, Menczer Tamás és Orbán Balázs is hazudott a magyaroknak!

Róna Péter: Szijjártó Péter, Menczer Tamás és Orbán Balázs is hazudott a magyaroknak!

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője szerint az orosz hackertámadás súlyosan veszélyezteti hazánk szuverenitását, és a kegyelmi botrányhoz hasonló horderejű ügy. A felelősök azonnali lemondását követeli.

Azután, hogy az Orbán-kormány családbarátnak nevezett politikája összeomlott a pedofil kegyelmi botrány súlya alatt, Orbán szuverenista politikája is romokban hever – mutatott rá facebook-bejegyzésében Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője.

Semelyik volt szocialista ország sem szenvedett el, ráadásul zokszó nélkül, szuverenitásán akkora csorbát, mint Magyarország a Külügyminisztérium és rajta keresztül az egész államigazgatás orosz meghekkelése miatt

– hangsúlyozta.

Róna Péter felhívta a figyelmet, hogy Szijjártó Péter fideszes külügyminiszter ennek a meghekkelésnek tudatában fogadta el Szergej Lavrovtól a nem orosz állampolgárnak járó legmagasabb Druzsba/Barátság elnevezésű kitüntetést, nyugtázva az orosz beavatkozást hazánk működésébe.

Szijjártó Péter, Menczer Tamás és Orbán Balázs a nagy nyilvánosság előtt hazudott, letagadta a történteket, tagadásával az oroszok cinkosává vált

– vélekedett Róna Péter. Szerinte mindhármuknak azonnal le kell mondania, illetve vissza kell vonulnia közéletből!

(Címlapkép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Moszkvában 2022. július 21-én. MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)