Saját fiának akart praxist szerezni a fideszes képviselő?

Önkormányzati képviselői pozíciójával visszaélve. 

A bilit Szabóné Kocziha Tünde borította ki. A jobbikos képviselő először egy szórólapról értesült a Kerekes Attilával szembeni vádakról. A polgármestertől írásban kért tájékoztatást. A városvezetőtől kapott iratokat áttanulmányozva arra jutott, hogy Dr. Kerekes Attila fogorvos, önkormányzati képviselő, szociális bizottsági elnök, valószínűsíthetően 

a hivatali pozíciójával próbált nyomást gyakorolni egy békéscsabai fogorvosnőre, hogy praxisát a képviselő frissen végzett fogorvos fiának adja el

A tanúval igazolt nyilatkozat szerint mindketten gyaníthatóan a fideszes politikus pozíciójával akarhattak befolyást gyakorolni a doktornőre. 
 
Kocziha Tünde elmondta: az ügyben feljelentést fog tenni. Úgy véli, Kerekes Attilának le kell mondania mandátumáról, és minden tisztségéről, mert "azokra méltatlanná vált". Sajnos beigazolódni látszanak azok a régóta keringő városi legendák, amelyek fideszes képviselők ilyen-olyan hatalmi nyomásgyakorlásáról szólnak, de eddig nem lettek bizonyítva, mert az érintettek nem merték a nevüket vállalni - tette hozzá a jobbikos képviselő. 
 
Kerekesnek a jelek szerint tényleg nem sok lehet hátra a politikai pályafutásából. Az ellene felhozott vádakat ő maga ugyan "rágalomnak" nevezi, és határozottan tagadja - ám párttársai már nem biztos, hogy hisznek neki. Legalábbis nem nagyon törik magukat, hogy kiálljanak érte. A beol.hu-nak Vantara Gyula, a Fidesz békéscsabai elnöke is "vélelmezhetően jogszerűtlen ügyről" beszélt, amelynek beigazolódása esetén a vétkes "a legszigorúbb büntetéssel" számolhat a párton belül.