Schmidt Máriáéknak nem volt elég lekenni egy falat, honlapjukról is törölték Pruck Pál fotóját

Bolsevik módszerekkel tüntetik el a múltat.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Schmidt Mária alapítványa egyszerűen fehérre mázolta azt az önkormányzati tulajdonban lévő tűzfalat, melyen Pruck Pál '56-os fényképe volt látható, alatta az "Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!" felirattal, miután kiderült, hogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány tévesen úgy tüntette föl, hogy Dózsa László szerepel a képen.

Másfél éves pereskedés után a bíróság hiába mondta ki, hogy Schmidtéknek 15 napon belül magánlevélben kell bocsánatot kérniük Pruck lányától, és minden – még mindig elérhető – kiadványon cserélniük kell Dózsa nevét és adatait Pruckéra, illetve tartózkodniuk kell a további jogsértéstől,

a banális tévedés nyilvános beismerése helyett az alapítvány a sztálini történelemhamisítás módszereihez nyúlt, és inkább kiradírozta Pruck Pál emlékezetét.

A 444 szúrta ki, hogy Pruck fotója az alapítvány honlapjáról is eltűnt, az egykori pesti srác történetét pedig nem ismerheti meg a nagyközönség, mert Schmidt Mária képtelen beismerni, hogy alászaladt egy méretes kamunak.

A portál felhívja a figyelmet, hogy Pruck egyik, Blaha Lujza téri képe még látható az alapítvány angol nyelvű honlapján. Emlékeztetnek továbbá, hogy a bolsevik makacskodás nem feltétlenül csak a történész asszony egójáról szólhat:

Orbán Viktor ugyanis 2017-ben szintén felült Dózsa László hantájának, és a színészt olyan 56-os legendákkal említette egy mondatban, mint Nagy Imre, Mansfeld Péter vagy Mindszenty József.

Az pedig milyen ciki lenne már, ha kiderülne, hogy az ország bölcs vezérét történelmi kérdésekben is bárki megvezetheti, nem? Hiszen minden nyilatkozatából kitűnik, hogy a miniszterelnöknél jobban művelt történelemprofesszort még nem hordott a hátán a föld.

Ne éljen a magyar szabadság és a haza, ha nem Schmidt Máriának van igaza

A 444 számolt be róla, hogy a Schmidt Mária vezette közalapítvány ahelyett, hogy meghajolt volna a májusi bírósági döntés előtt, és az ítélet értelmében Dózsa László nevét átjavította volna Pruck Pálra a férfit ábrázoló egész falas festményen, inkább az egészet lemázoltatta fehérre, mintha mi sem történt volna.