Amerikában, a Szilícium-völgyben kapott munkát Sebastian Kurz

Amerikában, a Szilícium-völgyben kapott munkát Sebastian Kurz

Kaliforniában, a Szilícium-völgy egyik multinacionális cégénél lesz menedzser a korrupciógyanús ügyek miatt posztjáról távozni kényszerült osztrák kancellár, Sebastian Kurz – írja a Kronen Zeitung. A lap hozzáteszi, Kurz februárban áll munkába, a szerződést már alá is írták. A korábbi kancellár San Francisco, Bécs, Németország és Svájc között fog ingázni, évi fizetése pedig 500 ezer euró (kb. 185 millió forint) lesz.

A Kreml-közeli Russia Today azt teszi hozzá, Kurz párjával, Susanne-nal, valamint kisbabájukkal, Konstaninnal együtt költözik az Egyesült Államokba.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A kancellár azt követően jelentette be lemondását, hogy az osztrák gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség (WKStA) vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik a kancellár közvetlen környezetében. A WKStA azt próbálja kideríteni, hogy manipulálta-e a Kurz vezette ÖVP az Österreich című tömeglapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket.

Lemond Sebastian Kurz osztrák kancellár

Bejelentette lemondását Sebastian Kurz osztrák kancellár a szombat esti kabinetülést követően az ellene irányuló korrupciós vizsgálatok nyomán - írja az MTI. Utódjaként Alexander Schallenberg eddigi külügyminisztert javasolta. Bár a kancellár péntek este még nem kívánt lemondani tisztségéről. Kurz egyben bejelentette, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) frakcióvezetőjeként folytatja politikai karrierjét.

Kurz lemondásakor azt hangoztatta: „Országom előrébb való személyemnél!” Ugyanakkor azt állította, hamisak az ellene felhozott vádak.