Simicska megvéd a Jobbiktól

Alapvetően nem kell mindent komolyan venni, ami a Hetek című sajtóorgánumban megjelenik, azonban ezt a belső értesülését muszáj mégis kiemelni a többi közül. Ugyanis a belső körből kiszivárgott információt ugyanaz a forrás osztotta meg az újsággal, amely korábban "megjósolta" az állami média "megerősítését" is.
 
Sokan remélték, mások csak úgy gondolták, hogy ha egyszer Simicska Lajos kardot ránt, és ugyanazzal a mozdulattal kiborítja a bilit is, Orbán Viktor miniszterelnöknek okozhat ezzel néhány kellemetlen pillanatot. Elvégre igen komoly média- és gazdasági erőfölény összpontosul a Közgép-vezér kezében, amelynek kilengése talán még ezt az igen szilárd politikai erőteret is elbizonytalanította volna.
 
A politológusok erre jó esélyt a veszprémi időközi választásokon láttak volna, azonban a meccs elmaradt; Simicska bár meglebegtette, hogy jelölteti magát, végül mégsem élt ezzel a lehetőséggel.
 
Mint arról beszámoltunk, egy új, állami hírcsatorna létrehozását tervezi a kormányfő, s ezzel párhuzamosan kijelentette a jelenlegi kormánypropagandát közvetítő médiumok vezetőinek, hogy ne számítsanak arra, hogy jelentősebb mértékű állami hirdetéshez jutnak a következő időszakban, a saját lábukon kell majd megállniuk.
 
Állítólag ez volt az egyik ok, amely Simicska Lajos színre lépését előmozdította. A cél, hogy a teljes médiabirodalmat középre húzza, teret engedve ezzel a kormánykritikáknak is (ezek szerint ez idáig tiltva volt...), így egy mérsékelt, nyugat-orientált pólust létrehozva ellensúlyozná a keleti nyitást és a Fidesz "eljobbikosodását".
 
Simicska a cikk szerint tisztában van azzal is, hogy az "elkövetkező Fidesz-Jobbik koalíciót" nem lehet pusztán a média áthangolásával meggátolni. Szükség van a nyílt közéleti szerepvállalásra is: "politikai kristályosodási ponttá akarnak válni”, új, fiatal konzervatív politikusokat akarnak „találni” és felfuttatni - állítja az informátor.
 
Kíváncsian várjuk ezt a kristályosodási folyamatot, végül Simicska lesz a magyar Berlusconi?