Sokkoló adat: 33 ezer menekült jött 3 hónap alatt

Az első negyedévben 33 ezer kérelmezőt regisztráltak. Az adatokat számolgatva kiderül, hogy jelenleg átlagosan 4 percenként érkezik egy ember illegálisan Magyarországra.

Végh Zsuzsanna hangsúlyozta: a menedékkérők számának 2013-ban megkezdődött növekedése idén is folytatódik, és mivel az első negyedévben már több mint 33 ezer kérelmezőt regisztrált a magyar menekültügyi hatóság, megalapozottan feltételezhetik, hogy "nagyon nehéz év" előtt állnak.
 
Mint mondta, a világban dúló háborúk miatt özönlenek egész Európába a menekültek, így Magyarországra is naponta 150-200 ember érkezik valamelyik háborús övezetből. A Híradóban elhangzott: az elmúlt három évben hússzorosára nőtt a menedékkérők száma. Míg két éve kétezer, tavaly 42 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be.
 
 
A rendőrség által vezetett nyilvános adatok szerint naponta 200-300 ember lépi át illegálisan a magyar határt. A legnagyobb roham február elején volt, amikor több mint napi ezer menekültet kellett ellátnia a hatóságoknak, február 6-án például 24 óra alatt 1696-ot.
 
2015 első negyedévében már 33 ezernél tartunk.
 
A menekültek között sokan koszovóiak, de akadnak szíriaiak, afganisztániak vagy szomáliaiak is. Szinte mindannyian a szerb határ felől érkeznek, így a legtöbb emberrel a Csongrád megyei hatóságoknak kell foglalkozniuk. A határsértők elfogásukkor menedékkérelmet nyújtanak be, majd napokon belül távoznak az országból célállomásuk felé, ami jellemzően valamelyik nyugat-európai ország.
Az adatokat számolgatva kiderül, hogy jelenleg átlagosan

4 percenként

érkezik egy ember illegálisan Magyarországra.
A hiba ott van a gépezetben, hogy az uniós szabályozás szerint a magyar hatóságok nem engedhetik tovább a menekülteket, sőt, a Nyugaton elfogottakat is hozzánk utaztatják vissza, mert itt léptek be az EU területére. Így a rendőrök folyamatosan vizsgálják az Ausztria felé tartó vonatokat, és naponta tucatjával szedik le róluk a menekülteket, akiket még tovább kell a magyar adófizetők pénzéből gondozni. 3 hónap alatt 33 ezerszer.