Somogy megyei hullarablás: megint fideszbűnözésről beszélnek

A vád egy örökös nélkül elhunyt férfi 18 milliós vagyonát csalárd eszközökkel megszerző fideszes polgármesterről szól.

Ander szerint mivel találkoztunk már olyan esettel, amikor egy rovott múltú fideszes önkormányzati képviselő agyonverte, majd betonba öntötte áldozatát, mondhatnánk azt is, hogy a legújabb botrányos eset már szóra sem érdemes, hiszen az elkövetők most legalább voltak olyan „visszafogottak”, hogy megvárják „áldozatuk” természetes halálát, s csak utána vetettek szemet annak hagyatékára.

A vád szerint az örökös nélkül elhunyt férfi 18 milliós vagyonát csalárd eszközökkel megszerző fideszes polgármester – akit természetesen megillet az ártatlanság vélelme – nem kíván lemondani, ezért lehet érdekes az üggyel kapcsolatosan a Fidesz vezetőinek reagálása.

A Jobbik véleménye szerint a felháborítóbbnál felháborítóbb esetek ismételten rávilágítanak a jó farizeus módjára a más szemében a szálkát, a sajátjában azonban a gerendát sem észrevevő kormánypárti politika álszent magatartására. A párt ezért határozottan felszólítja a hatalom jelenlegi birtokosait, hogy túlbuzgó hipokritaként ne a legerősebb ellenzéki erőre szórják habonyi propagandahazugságait, hanem inkább fékezzék meg a rendszerszintű lenyúlásoktól megmámorosodó, onnan a mintát lemásoló embereiket.

Mint ismeretes kedden arról számolt be az RTL híradója és a Sonline.hu is, hogy egy dél-somogyi polgármester ellen emelt vádat a kaposvári ügyészség, mert a vád szerint 2013 nyarán egy örökös nélkül meghalt vízvári férfi hagyatékát, egy ötmillió forintos házat és több mint tizenhárommillió forintot érő értékpapírokat próbált tettestársaival együtt hamis végrendelettel megszerezni. A Sonline.hu értesülései szerint Heresznye polgármesteréről van szó, aki a Nemzeti Választási Iroda adatai szerit a Fidesz–KDNP színeiben szerzett 2010-ben és 2014-ben is mandátumot.