Kubatov-lista helyett "Sanyi csomagosztó listájával" dolgozik a Fidesz Soroksáron

Kubatov-lista helyett "Sanyi csomagosztó listájával" dolgozik a Fidesz Soroksáron

Soroksáron lefotóztak egy listát, amely, a címe szerint egy pénteki csomagosztáson részt vevők adatait tartalmazza - derül ki Bereczki Miklós ellenzéki polgármesterjelölt Facebook-posztjából. A dokumentummal most a XXIII. kerület utcáit járják, vélhetően emlékeztetve azokat, akik csomagot kaptak, hogy hova is kell húzni az ikszet. 

A dokumentum címe 

„Sanyi csomag lista 2019. október 11.”

A listát Sándor hanyag eleganciával BMW-je műszerfalára pakolta ki, így egy arra járó választópolgár remek minőségű fényképet tudott készíteni róla.

A XXIII. kerületi roma nemzetiségi önkormányzat vezetőjét egyébként Bokor Sándornak hívják, aki már szeptember közepén sietett leszögezni a Facebookon, hogy Bese Ferencre, a Fidesz által támogatott "független" jelöltre fog szavazni. 

A soroksári ellenzéki polgármester-jelölt, Bereczki Miklós 250 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy Soroksáron választási csalás történik. A felhívást tegnap este plakátolták ki a kerületben, és néhány órával ezelőtt tették közzé a Facebookon. Az első bejelentésre tehát nem kellett sokat várni. 

Bereczki Miklós az Alfahírnek „felháborítónak, de sajnos nem meglepőnek” nevezte az esetet. Hozzátette: a Fidesznek már sok éves tapasztalata van a szavazók megfélemlítésében, megzsarolásában és megvásárlásában. 

„Ezekre az aljas, sunyi módszerekre kell csattanós választ adniuk a soroksáriaknak. A mi városunk jövőjét ne a csomagosztó Sanyi-k döntsék el, hanem a tisztességes, tiszta közéletet akaró emberek!”

 - mondta lapunknak az ellenzéki polgármester-jelölt. Hozzátette: választási csalás gyanújával bejelentést tesz a Helyi Választási Bizottságnál.