Soros bankára tárgyalt Rogán bizalmasával - íme a Fidesz reakciója

A Soros-kottából játszó szélsőjobboldali Jobbik ne kérdezzen ilyesmit.

Az egyik, az ominózus iroda előtt készült videón feltűnik Irakli Rekhviashvili grúz bankár is, aki tizenkét évig volt a Soros György által alapított Open Society Foundations programmenedzsere. A videón Rekhviashvili mellett a letelepedési kötvénybizniszben érdekelt Shabtai Michaeli és Nika Gilauri volt grúz kormányfő is, és egy olyan erőműépítési projektről beszélgetnek, melyhez a magyar Eximbank hitelét is fel akarják használni.
 
A felvételen Rekhviashvili az épületre mutatva azt mondja: „alá akarom írni vele a szerződést”.
 
 
Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlament hétfői ülésén arra volt kíváncsi, miként lehetséges az, hogy a kormány szavakban harcot vív a Soros György által támogatott szervezetek ellen és még nemzetbiztonsági vizsgálatok elindításának lehetőségét is pedzegeti, miniszterük bizalmasa épp egy Soros-közeli bankárral tárgyal.
 
Az interpellációra Orbán Viktor távollétében épp Dömötör Csaba, Rogán Antal államtitkár adta meg a választ, melynek lényege:
 
- Változnak az idők, furcsa, hogy a Jobbik az Index cikkére hivatkozik.
- Ez azt bizonyítja, hogy a Jobbik játszik Soros György kottájából.
- Úgyhogy amit mond, az mind hazugság.
- Különben se beszéljen nemzetbiztonságot érintő kérdésről az a Staudt Gábor, aki korábban a Magyar Gárda alapítója volt.