Kamu volt a Magyar Idők cikke, amiben áfacsalással vádolták Staudt Gábort

Döntött a bíróság.

A Jobbik közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján a Magyar Időknek az alábbi helyreigazítást kell közölnie:

„A portálunkon 2018. április 4-én „Nyakig benne van a jobbikos Staudt az áfacsalási bizniszben” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Staudt Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője tudott egy többmilliárdos áfacsalási ügyletről, és részt vett az áfacsalási módszer kidolgozásában.

Valótlanul állítottuk, hogy dr. Staudt Gábor felajánlotta egy vállalkozónak, hogy segít neki kijátszani az áfaszabályokat, és ezért havi rendszerességgel pénzt kért volna az illetőtől.

Valótlanul állítottuk, hogy dr. Staudt Gábor az irodáját ajánlotta fel arra, hogy egy áfacsalásra szakosodott céghálózat azt használja, hiszen őt képviselőként védi a mentelmi jog, és ezért ott házkutatást sem tarthatnak a hatóságok.

Valótlanul állítottuk, hogy dr. Staudt Gábor felajánlotta egy börtönbe vonuló vállalkozónak, hogy képviselői befolyását felhasználva elintézi, hogy a büntetése alatt hazajárhasson, és hamarabb szabaduljon.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy dr. Staudt Gábor képviselői mandátumával visszaélve intézett kérdéseket a hatóságokhoz abból a célból, hogy a kapott válaszok segítségével finomítani tudják az áfacsalási rendszert."

A politikussal a közelmúltban készítettünk interjút, amiben kérdeztük az áfacsalási vádakról is:

"Eljöhet az idő, hogy Orbán megpróbálja kivezetni hazánkat az Unióból"

Merre halad az európai politika? Az EU tárgyalóasztalának asztalfőjére ülhet-e Orbán Viktor, vagy szék sem jut neki? Valóban az elrontott keleti nyitás miatt vált Magyarország trójai falóvá az atlanti szövetségi rendszerekben? Meddig bírhatják a kormány ostromát a magyar jogállamiság utolsó bástyái, a bíróságok? Dr. Staudt Gáborral, a Jobbik országgyűlési képviselőjével, az Igazságügyi Bizottság alelnökével beszélgettünk.