Leleplező videó: a Fidesz csak adatokat gyűjt a petíciójával, hogy felmérje, hány szavazója van

Leleplező videó: a Fidesz csak adatokat gyűjt a petíciójával, hogy felmérje, hány szavazója van

Maguk a fideszes aktivisták sem tudják, igazából hogyan állítja meg Gyurcsány Ferencet az, hogy alá lehet írni a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! néven elindított petíciót - legalábbis erre világít rá egy TikTokon terjedő egyperces videó.

A videómegosztó közösségi platformon futó videóban egy beszélgetés hallható, amelyet egy érdeklődő folytat egy kormánypárti aktivistával. Előbbi arra kérdezett rá a fideszes aláírásgyűjtő standnál álló hölgynél, hogyan állítja meg Gyurcsányt az, hogy alá lehet írni a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! nevű petíciót.

Az aktivista hölgy kezdetben kerülte a szembesítést, nem sok konkrétumot mondott, állítása szerint ő maga sem tud sokkal többet a petíciónak álcázott adatgyűjtés valódi szándékáról. De végül gyakorlatilag elismerte, hogy ezzel nem állítanak meg senkit, hanem csak a 2022-es választásra készülnek. Szerinte "valószínűleg" felmérik, hány támogatóval rendelkezhet a Fidesz. 

Nyilvánvalóan nem okozhatott a "petíció" ötletének értelmi szerzői számára túl nagy morális dilemmát, hogy ismételten a Kubatov-listák módszeréhez folyamodjanak-e, ahogy az már sok éve megszokott és jól bevált metódus hazánkban a személyes adatokkal való visszaélésre.

Íme, a teljes beszélgetés:

Így leplezték le magukat a fideszes aktivisták

Kiderült, hogy a Fidesz nem is Gyurcsányt akarja megállítani, hanem csak az adatainkra hajtanak.