A MotoGP-futamok elsőbbséget élveznek: a kormány 44 milliárd forintot ad erre

A MotoGP-futamok elsőbbséget élveznek: a kormány 44 milliárd forintot ad erre

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hajdúnánási MotoGP-pálya egyre csak drágul. Tavaly októberben az Orbán-kormány további 800 milliót csoportosított át ennek megvalósulása érdekében, február 10-én pedig újabb kormánydöntés született arról, hogy a futamokra 44 milliárd forintot költhetnek majd el, írja Facebookon a Jobbik országgyűlési képviselője, Stummer János.

További 800 milliót ad a kormány a hajdúnánási MotoGP-pályára

Kicsit drágább lesz a hajdúnánási MotoGP-pálya: az Orbán-kormány úgy döntött, további milliókat csoportosít át erre a célra. A kormány felhívja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy gondoskodjon a beruházás megvalósításához szükséges ingatlanok független értékbecslés szerinti értéken történő megszerzéséről és annak beruházásra alkalmas területté nyilvánításáról legfeljebb 800 millió forint összeghatáron belül - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.

Válság van, de MotoGP-futamokra úgy látszik van pénze Orbán Viktor kormányának. Egy tegnap megjelent kormányhatározat értelmében a következő 10 évben az elvtársak egymás gazdagítása érdekében 44 milliárd forintot költhetnek majd el arra, hogy nemzetközi motorversenyt szervezhessenek Hajdúnánáson.

 A politikus kiemeli, hogy ez az összeg ahhoz a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft-hez jut, melynek ügyvezetője Pacza János, aki Kósa Lajos baráti körét erősíti.

Rögtön 2023-ban a közösből 3,5 milliárd forintot költhet majd el erre a célra Palkovics miniszter, illetve adhat ennek a Kósa Lajos érdekeltségébe tartozó cégnek, hogy benevezzen a verseny rendezésére. Ennyit ér Orbánnak Kósa hobbija, Ön pedig ennyivel száll be a nemzet koldusainak legújabb bizniszébe.