Polt Péter megerősítette, hogy százmilliókkal nem tud elszámolni három Heves megyei polgármester

Polt Péter megerősítette, hogy százmilliókkal nem tud elszámolni három Heves megyei polgármester

Polt Péter Legfőbb Ügyész Hadházy Ákos országgyűlési képviselő megkeresésére árulta el, hogy három polgármestert gyanúsítottként, hatot pedig tanúként hallgattak ki Heves megye 3. választókerületében.

Hadházy Ákos információ szerint jó eséllyel az általa tett feljelentés lehet az ok. Korábban ugyanis arról írt, hogy nyilvánosan elérhető adatok szerint Szabó Zsolt is a "Boldog-módszerrel" dolgozhatott, azaz a falvak akkor kaphattak pénzt, ha Szabó mondja meg, ki legyen a kivitelező.

Polt Péter válaszában arról írt egyébként, hogy kényszerintézkedést egyetlen esetben sem rendeltek el. Ugyanakkor az már nem derült ki, hogy mely polgármesterekről van szó, s arról sem, hogy mivel vádolják őket. 

Az viszont tudni, hogy a Heves megye 3. választókerületének a képviselője a fideszes Szabó Zsolt. A 24.hu emlékeztetett, hogy ebben a körzetben több európai uniós forrásból, különös körülmények közt építettek piacok miatt korábban Hadházy bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), aminek nyomán a szervezet két eljárásban vizsgálja Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs és Boldog, valamint Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, Nagyréde piacait.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Ezek a beruházások minden esetben az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) a forrásaiból készültek. Az eddigi információk alapján kiderült, hogy egy nagyjából 20 kilométer sugarú körben nyolc piactér is épült, épül összesen 277 millió forintból. Húsz kilométerrel odébb, Kiskörén megújult egy kilencedik is, 34 millióból, Lőrinciben pedig egy sokkal grandiózusabb, önmagában 317 milliós fejlesztés keretében egy jóval nagyobb piac létesül. Ezek mindegyikét vizsgálja már az Európai Unió.