Szakszervezet: Kétórás sztrájkot tartanak kedden a buszvezetők

Szakszervezet: Kétórás sztrájkot tartanak kedden a buszvezetők

Ahogy sejtettük, az első napon még részeredmények sem születtek!

Ezzel a címmel számolt be a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) a kormánnyal folytatott tárgyalásról, a korábban belengetett sztrájk előtti hét napos egyeztetés első napján.

A SZAKSZ szerint a Volánbusz munkavállalóinak bér és jövedelmi helyzetének javítására, - figyelembe véve az egyre nagyobb inflációs hatásokat és a megnövekedett rezsiszámlákat, - a Volánbusz, mint munkáltató semmilyen javaslatot nem terjesztett elő.

A buszvezetők érdekképviselete úgy fogalmazott, hogy a foglalkoztatási szabályok pozitív változtatási igényüket sem tudták a munkáltatói oldallal elfogadtatni.

Azokkal kapcsolatban még konkrét módosítási időpontot sem kaptunk, így nem maradt más eszköz a SZAKSZ számára, minthogy bejelentette a következő demonstratív lépését

- írta honlapján a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

Annak érdekében, hogy a Volánbusz vezetését jobb belátásra bírjuk, a SZAKSZ 2022. október 25. napjára 14-16 óra között kétórás figyelmeztető sztrájkot tart.

Volánbusz: Sztrájkbizottságot alakítanak a buszvezetők

A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) Intéző Bizottsága hétfőn döntött úgy, hogy megalakítják a sztrájkbizottságot, mert a Volánbusz 2022. október 3. napjáig nem kezdte meg a bértárgyalásokat a szakszervezetekkel, és egyáltalán nem mutat hajlandóságot arra, hogy az inflációs hatások ellensúlyozásaként a társaságnál bérkorrekciót hajtson végre.