Folytatódnak a magyarellenes trolltámadások

Méghozzá Magyarországról jönnek, meglepő körökből.

Magyarellenes üzenetek sorával akarhatják fizetett provokátorok, ún. trollok azt a látszatot kelteni, hogy egy-egy közéleti szereplő követői valójában elítélik a nemzeti egységet, és elutasítják a határon túli magyarságot.

Szávay István, a Jobbik volt országgyűlési képviselője ma egy Alfahír-cikk megosztása után kapott ilyen trolltámadást.

A jelenleg is Marosvásárhelyen székely autonómiáért tüntető politikus Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Székely szabadság napjáról szóló, ma délelőtt megosztott alfahíres cikk alá záporozni kezdtek a székelyeket támadó és mocskoló kommentek. Fél óra alatt közel ötven érkezett, ez pedig annyira életszerűtlen, főleg a határon túli magyarokért rendszeresen kiálló Szávay oldalán, hogy nyilvánvalóan szervezett akcióról van szó.

Főleg, hogy már volt ilyenre példa, és le is buktak vele.

„Legyen mindenki számára világos, hogy bármennyire is valósnak tűnjenek, ezen profilokat a fideszes propagandagépezet munkatársai irányítják, ők írják ezeket a szövegeket és lájkolják végig egymás kommentjeit. Majd cikkek sorát akarják megjelentetni a lakájmédiájukban arról, hogyan gyalázzák a külhoni magyarokat a ’jobbikosok’” – foglalta össze Szávay a gyanúját.

Ezt a módszert a választásokat megelőzően is alkalmazták már a Jobbikkal szemben, akkor kiderült, hogy szervezetten küldték a kommentelőket a jobbikos oldalakra, hogy kamuprofilokkal a határon túli magyarokat szidják. Miután ezt megtették, a kormánypárti sajtó cikkek sorában számolt be arról, hogy a jobbikosok utálják a határon túli magyarokat.

Szávay közölte, hogy minden szöveget lementettek, majd töröltek.