Lukács György XIII. kerületi szobrát Szent István-szoborra cseréli a Jobbik

Miközben a Fidesz propagandája Heller Ágnessel próbálja összemosni a Jobbikot, a párt takarítja el Heller mesterének szobrát.

A Jobbik kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés ma úgy döntött, hogy elbontja Lukács György kommunista politikus újlipótvárosi szobrát, és helyére Szent István szobra kerül. Szávay István országgyűlési képviselő és Magvasi Adrián, a Jobbik választókerületi elnöke október 22-én kezdeményezte az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából, hogy a Szent István Parkban található Lukács György-szobrot távolítsák el, és helyére a parknak is nevet adó államalapító királyunk szobra kerüljön.
 
A 13. kerületi Jobbik először a helyi önkormányzathoz fordult, majd a Jobbik fővárosi képviselője, Tokody Marcell Gergely az ügyben illetékes Fővárosi Közgyűlés elé is benyújtotta az előterjesztést. A javaslatot a Fidesz-KDNP-s többség támogatta az ülésen, Hajdu László és Gy. Németh Erzsébet DK-s, valamint Horváth Csaba MSZP-s képviselő azonban nemet mondott államalapító királyunk örökérvényű szellemiségére, és igent Lukács György gyilkos ideológiájára - olvasható a jobbikos közleményben.
 
Bár a kerületi Fidelitas mocskolódva támadta pártunkat azzal, hogy „lenyúltuk” a javaslatukat, az igazság az, hogy míg ők az üres kampányígéretek pártja, addig a Jobbik szereti megvalósítani is a terveit. Ismét világossá vált tehát: a Jobbik ellenzékből is képes kormányozni! Örömteli látni, hogy a 13. kerületi jobbikosoknak nagyobb az érdekérvényesítő ereje, mint a helyi kormánypárti szervezeteknek, és alig három hónap alatt véghez viszik azt, amit a Fidesz két és fél éve csak ígérgetett
 - fogalmaz a közlemény. A XIII. kerületi Fidelitas beégéséről bővebben a kerületi Jobbik Facebook-oldala számolt be a tegnapi nap folyamán.
 
Örülünk, hogy 27 évvel az úgynevezett rendszerváltást követően sikerül elérni végre, hogy ne lehessen szobra Budapesten egy olyan kommunista gyilkosnak, aki a Tanácsköztársaság szégyenteljes időszaka alatt népbiztosként nyolc ember kivégzésére adott parancsot, filozófusként a Rákosi-korszak ünnepelt ideológusa volt, majd a Kádár-rendszer kultúrpolitikájában vállalt kulcsszerepet - írja  Jobbik, amely hozzáteszi, hogy az elért eredménnyel 
"természetesen nem tekintjük lezártnak a kommunista vészkorszak csontvázainak ügyét: nem nyugszunk mindaddig, amíg akár csak egyetlen utca, iskola, közintézmény neve vagy épp egyetlen szobor őrzi a gyilkos ideológia emlékét!"
A döntés nyomán Lukács György szobrát tehát hamarosan elbontják, 2019. augusztus 20-ára pedig állni fog a róla elnevezett újlipótvárosi parkban Szent István szobra.