Szijjártó Péter újra Minszkbe utazik, a fehérorosz diktatúra külügyminiszterével tárgyal

Szijjártó Péter újra Minszkbe utazik, a fehérorosz diktatúra külügyminiszterével tárgyal

Büszkeség: a magyar külügyér tavaly február után ismét munkalátogatásra megy és találkozik a Putyin hű csatlósának számító Lukasenka-diktatúra képviselőivel Belaruszban.

Szerdán Belaruszba utazik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – szúrta ki a Népszava a belarusz külügyminisztérium sajtószolgálatának tájékoztatásában.

A külügyminiszter munkalátogatásra érkezik, Szergej Alejinik fehérorosz külügyminiszterrel együtt elnököl majd a gazdasági együttműködéssel foglalkozó belarusz-magyar kormányközi bizottság 12. ülésén

- írja a lap.

„Várhatóan számos kereskedelmi, gazdasági és beruházási kérdés kerül megvitatásra. A munka középpontjában az energia, a mezőgazdaság, az ipari együttműködés, az egészségügy, a gyógyszeripar, az építőipar, a sport, a turizmus, az oktatás és a tudomány területén folytatott együttműködések állnak. A bizottság ülése előtt munkacsoportok fognak ülésezni” – közölte a Lukasenka által vezetett ország külügyi sajtószolgálata.

Szijjártó Péter és Szergej Alejinik négyszemközti megbeszélést és találkozót is tart a delegációk részvételével.

A látogatás részeként üzleti fórumot is tartanak.

Érdekesség, hogy valamiért a magyar külügy eddig nem érezte szükségét annak, hogy beszámoljon Szijjártó tervezett útjáról.

(Címlapkép: A fehérorosz külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Szjarhej Alejnyik fehérorosz külügyminiszter (b) Minszkben 2023. február 13-án. MTI/EPA/Fehérorosz külügyminisztérium)