Szijjártó Péter már Pozsonyba is a honvédségi luxusrepülővel ruccan ki

Szijjártó Péter már Pozsonyba is a honvédségi luxusrepülővel ruccan ki

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán írt arról, hogy a külgazdasági és külügyminiszter már nem rendőrségi helikopterrel, hanem a honvédségi luxusrepülővel jár a magyar határtól néhány kilométerre lévő Pozsonyba.

Az ellenzéki politikus rámutatott, Szijjártó Péter dunakeszi otthonából szinte végig autópályán haladva 2,5 óra alatt eljuthatott volna Pozsonyba, a külügyminisztériumból pedig két óra lett volna csak az út.

Ehelyett a katonai luxusrepülőnek át kellett repülni Ferihegyre, ott felvette Szijjártót és kb. fél óra után letette a pozsonyi reptéren. A nagy Vakcinakutató azonban maximum egy órát nyert a fontos életéből, hiszen ki kellett jutnia a reptérre (Dunakesziről fél óra) és Pozsonyban be kellett jutni a városba (20 perc), így maximum egy órát nyert oda, és egyet vissza. Miközben a költségvetés vesztett minimum kétmillió forintot

- fogalmazott.

Hadházy megjegyzi, a honvédségi Falcon 7x luxusrepülő átlagos bérleti díja egyébként 10 ezer dollár, ami természetesen minden bizonnyal kevesebb, ha saját repülőről van szó, ugyanakkor úgy véli, "itt sem “csak” a kerozin költségét kell nézni, hanem a repülő teljes üzemi költségét".

Összességében a “katonai” luxusrepülőknél valószínűleg sokkal olcsóbban jöhetne ki az ország, ha bérelné ezeket a gépeket arra a néhány RITKA esetre, amikor nem lehet máshogyan megoldani az utat. Nem kellene például külföldi oktatókapitányt alkalmazni - mert most ez a helyzet.) Nem tudom, mi lesz a következő Szijjártóhintó. Talán űrhajóval megy majd legközelebb Mátészalkára? Érdekes, hogy ez az ember mennyire nem érti, hogy mi a baj a luxusával

- zárta posztját a zuglói előválasztáson induló politikus.