Szijjártó Péter bekérette az ukrán nagykövetet

Szijjártó Péter bekérette az ukrán nagykövetet

Szijjártó szerint itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát.

Mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk

- írja Szijjártó Péter külügyminiszter szerda reggeli Facebook-bejegyzésében, aki ezt követően a kormány narratíváját elismételve kihangsúlyozza, hogy "ez nem a mi háborúnk, ezért abból ki akarunk és ki is fogunk maradni. Nem vagyunk hajlandók kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, ezért nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat".

Szerinte ebben igazuk is van, hiszen "mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak".

Egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának! A totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok!

- teszi hozzá Szijjártó, aki úgy véli itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát". Ennek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérette Ukrajna budapesti nagykövetét.