Szikszai Péter írta a Szabó Tímeát gyalázó cikket, aki korábban a HírTV és az Echo TV vezérigazgató-helyettesként is dolgozott

Szikszai Péter írta a Szabó Tímeát gyalázó cikket, aki korábban a HírTV és az Echo TV vezérigazgató-helyettesként is dolgozott

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék első fokon kimondta, hogy a Magyar Nemzet, pontosabban az azt tulajdonló Mediaworks Hungary megsértette a Párbeszéd társelnökének, Szabó Tímea emberi méltóságát és a jó hírnévhez való jogát, a bíróság pedig kötelezte az újságot az online cikk végleges eltávolítására, amire korábban még soha nem volt példa.

Bíróság: még közéleti szereplők esetén sem védi a jog az öncélú gyalázkodást

Sajtótörténelmi jelentőségű pert nyert a Fidesz-közeli Magyar Nemzet ellen Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. A politikus Facebook-oldalán adott hírt az elsőfokú ítéletről, mely annak kapcsán született, hogy a magát jobboldali, keresztény, polgári stb. jelzőkkel teleaggató kiadvány egy nevét nem vállaló szerzője (Zummer Fülöp álnéven) a politikusnőt A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése cím alatt biológiai fegyvernek minősülő kullancsként ábrázolta.

Mint ismert, a Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése című cikket jegyző, "Zummer Fülöp" álnevet használó szerző biológiai fegyvernek minősülő kullancsként ábrázolta Szabót.

A Párbeszéd politikusa most a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a rendőrség azonosította a Magyar Nemzet náci cikkét álnéven író kormánypropagandistát.

A rendőrség azonosította a Magyar Nemzet náci cikkét álnéven író kormánypropagandistát! Pár napja megírtam, hogy pert...

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. október 30., péntek

Az országgyűlési képviselő posztjából kiderült,

Szikszai Péterről van szó, aki a Magyar Nemzeten kívül a HírTV-ben és az Echo TV-ben vezérigazgató-helyettesként, illetve a Magyar Időkben főszerkesztő-helyettesként is dolgozott.

Szabó Tímea úgy fogalmaz,

"jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot! A rendőrség nyomozása alapján ő az, aki a 21. században le meri írni, sőt az Orbán Viktor kicsit sem keresztény kormánya által finanszírozott lapban megengedik neki, hogy leírja azt egy politikai ellenfeléről, egy édesanyáról, hogy „a háttérhatalom biológiai fegyvere”. A cikkben leírt jelzőket utoljára a náci időkben használták zsidó honfitársainkra, és sajnos tudjuk, az hova vezetett"

- fogalmaz Szabó.

A Párbeszéd politikusa hozzátette, a rendőrség megnevezte a cikk megjelenésére engedélyt adó szerkesztőt is, dr. Toót-Holló Tamást. A rendőrség becsületsértés vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz utalta az ügyet.