Színház az egész világ, és színészek benne a miskolci "menekültek"

Kérdésünkre elárulta, hogy az érintett családok nem először vendégszerepelnek Kanadában: 2011-2012-ben azt vitték színre, hogy Miskolcon a Jobbik üldözi őket. Bár az előadást Kanada bőkezű segélyezéssel honorálta, hamar rájöttek: jobb a rend megőrzése, mint a miskolci "színészek" játéka. A tengeren túli ország megtapasztalva, mit is jelent a "menekültekkel" való együttélés, radikálisan megváltoztatta bevándorlási törvényét, így hazazsuppolta a cigányokat, akik annak ellenére Miskolcon kötöttek ki, hogy Kriza Ákos polgármester megígérte: Kanada nem küldheti vissza városunkba az innen elmenteket - tette hozzá.

Jakab Péter felhívta a figyelmet, hogy a történet most némileg eltér a megszokottól, most a kitelepítés az indok, ami viszont nincs Miskolcon, és ezt a szereplők is tudják, hiszen a telepfelszámolás során a kiilleszkedett személyek vagy a Fidesztől kapnak csereingatlant, vagy a Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik a lakhatásukról. Itt, Miskolcon.

Ma még Kanada nézi az újabb előadást és bőkezűen honorálja azt, idő kérdése azonban, és ismét rá fognak jönni, jobb a rend és a béke megőrzése, mint a cigányok vendégjátéka. Reményeink szerint Miskolcon akkor már olyan városvezetés lesz, amely nem önkormányzati lakással, segéllyel és felzárkóztató programokkal várja a visszatérni szándékozókat, hanem olyan hatósági környezettel, melynek eredményeként két lehetőségük lesz: vagy beállnak a sorba, vagy nagyon hosszú turnéra indulhatnak oda, ahol még beveszik a "drámájukat" - figyelmeztetett a nemzeti párt politikusa.